Sposób przygotowania:
Prosta sałatka warstwowa
Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Po ostudzeniu obieramy ze skorupek kroimy w kostkę.
Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy na osobnych sitkach.
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Szczypiorek myjemy i siekamy.
Ketchup łączymy z oregano i szczyptą pieprzu.
Do majonezu dodajemy odrobinę musztardy i szczyptę soli.
W salaterce układamy warstwowo: ser, kukurydzę, sos z majonezu, groszek, ketchup, jajka, szczypiorek.
Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy na osobnych sitkach.
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Szczypiorek myjemy i siekamy.
Ketchup łączymy z oregano i szczyptą pieprzu.
Do majonezu dodajemy odrobinę musztardy i szczyptę soli.
W salaterce układamy warstwowo: ser, kukurydzę, sos z majonezu, groszek, ketchup, jajka, szczypiorek.