Sposób przygotowania:
Prosta surówka z ogórkami kiszonymi
Na początku ogórki kiszone obrać ze skórki.
Obrane zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić w półplasterki(jeżeli są mniejsze to kroić w plasterki).
Następnie białą cebulę obrać i pokroić w drobniutką kosteczkę lub zetrzeć na tarce.
Pokrojone ogórki i cebulkę umieścić w misce. Zalać oliwą.Dokładnie wymieszać.
Do smaku można surówkę doprawić niewielką ilością ziołowego pieprzu.
Przed podaniem surówkę z ogórków schłodzić w lodówce.Zamknięta w pojemniku może być przechowywana nawet 2 dni.Smacznego.
Obrane zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić w półplasterki(jeżeli są mniejsze to kroić w plasterki).
Następnie białą cebulę obrać i pokroić w drobniutką kosteczkę lub zetrzeć na tarce.
Pokrojone ogórki i cebulkę umieścić w misce. Zalać oliwą.Dokładnie wymieszać.
Do smaku można surówkę doprawić niewielką ilością ziołowego pieprzu.
Przed podaniem surówkę z ogórków schłodzić w lodówce.Zamknięta w pojemniku może być przechowywana nawet 2 dni.Smacznego.