Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Prosta zupa fasolowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo dobra, lekka zupa. Jej wykonanie zabiera trochę czasu, ale efekt jest rewelacyjny. Idealna na pierwsze danie obiadowe.

Prosta zupa fasolowa

Składniki:

Prosta zupa fasolowa

 

 

Sposób przygotowania:

Prosta zupa fasolowa
Fasolę umyć, zalać w garnku gorącą wodą, odstawić na 2 godziny, aby spęczniała. Następnie gotować ją na wolnym ogniu około 1,5 godziny aż będzie miękka. W osobnym garnku wstawić ziemniaki, marchew i cebule pokrojone w grubą kostkę. Po 30 minutach przyprawić solą i pieprzem, dodać pastę pomidorową oraz Vegetę. Połączyć wszystko z ugotowaną fasolą, zagotować.Dodać masło. Podawać jako pierwsze danie obiadowe.

Tagi:

fasola