Sposób przygotowania:
Proste ciasto kokosowe
Ciasto: Palmę przełożyć do miski. Dodać do niej obie mąki, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, żółtka i kwaśną śmietanę. Szybko zagnieść gładkie ciasto. Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać kakao i ponownie zagnieść. Z obu części ciasta uformować wałeczki, włożyć do woreczków foliowych i odłożyć do zamrażalnika na ok. 2 godziny. Po tym czasie jasną część ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach i rozłożyć na dnie dużej natłuszczonej i posypanej mąką blaszki. Na cieście rozłożyć marmoladę (użyłam domowej marmolady ze śliwek węgierek). Masa kokosowa: Białka ubić na sztywną pianę.Stopniowo dosypywać do nich cukier i cały czas ubijać, aż piana zrobi się szklista. Zmniejszyć obroty miksera. Do piany dodawać na przemian wiórki kokosowe i śmietanę. Dokładnie wymieszać. Masę kokosową równo rozłożyć na cieście. Na wierzch zetrzeć na tarce o dużych oczkach ciemną część ciasta. Ciasto piec w 180 stopniach przez ok. 50 minut. Upieczone ciasto przestudzić i polukrować.