Sposób przygotowania:
Prosty deserek galaretkowy z owocami
Galaretki ugotować według opisu na opakowaniu.
Pomarańcze i mandarynki obrać ze skórki , podzielić na cząstki, pookładać w szklanych salaterkach lub silikonowych foremkach, zalać lekko tężejąca galaretką. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Po całkowitym stężeniu wyjąc na talerz i podawać domownikom.
Galaretki można ozdobić ubitą śmietaną i owocami.
Pomarańcze i mandarynki obrać ze skórki , podzielić na cząstki, pookładać w szklanych salaterkach lub silikonowych foremkach, zalać lekko tężejąca galaretką. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Po całkowitym stężeniu wyjąc na talerz i podawać domownikom.
Galaretki można ozdobić ubitą śmietaną i owocami.
gusia1000