Sposób przygotowania:
Prosty sos z papryką do ryb
Oczyścić z pestek papryki . Pokroić w paseczki , a koperek drobno usiekać .Na patelni roztopić masło .Wrzucić paprykę i smażyć mieszając . Dodać koper. Wlać śmietankę .Wkruszyć kostkę bulionową .Dusić małym gazie 5 minut . Jeśli sos jest za rzadki - zagęścić łyżeczką mąki ( zmieszaną w kliku łyżkach zimnej wody i wlać do sosu i zagotować by sos zgęstniał. Doprawić solą i pieprzem .
Sos mogę zrobić w każdej chwili bo wszystkie składniki zawsze mam , Można go robić z zamrożonej papryki ( na leczo ) , mrożonego kopru , a śmietankę jeśli zabrakło robię z rozpuszczonej w gorącej wodzie śmietanki do kawy w proszku . Sos jest równie dobry .
Podałam do ,, Klopsa z tuńczyka z puszki " którego część zjedliśmy na zimno z majonezem a resztę teraz na obiad )- do tego ziemniaki i surówka .
Sos mogę zrobić w każdej chwili bo wszystkie składniki zawsze mam , Można go robić z zamrożonej papryki ( na leczo ) , mrożonego kopru , a śmietankę jeśli zabrakło robię z rozpuszczonej w gorącej wodzie śmietanki do kawy w proszku . Sos jest równie dobry .
Podałam do ,, Klopsa z tuńczyka z puszki " którego część zjedliśmy na zimno z majonezem a resztę teraz na obiad )- do tego ziemniaki i surówka .