Sposób przygotowania:
Proteinowy pudding chia a'la Snickers
Wszystkie składniki poza chia dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Słodzik/cukier oraz ekstrakt waniliowy dodajemy w ilości dostosowanej do własnego gustu.
Dodajemy chia i dokładnie mieszamy. Zostawiamy na 10 minut do napęcznienia i jeszcze raz mieszamy aby na dnie nie utworzył się „glut”.
Zostawiamy w lodówce na noc.
Przekładamy do pucharków.
Serwujemy ze świeżymi owocami (najlepiej miękkimi i kwaśnymi np. maliny, porzeczki, granat).
Dodajemy chia i dokładnie mieszamy. Zostawiamy na 10 minut do napęcznienia i jeszcze raz mieszamy aby na dnie nie utworzył się „glut”.
Zostawiamy w lodówce na noc.
Przekładamy do pucharków.
Serwujemy ze świeżymi owocami (najlepiej miękkimi i kwaśnymi np. maliny, porzeczki, granat).