Sposób przygotowania:
Przecier z jabłek 3
Jabłka pokroić ze skórką i gniazdami nasiennymi.
Wrzucić do rondla.
Dodać 2 - 3 łyżki wody. Przykryć i gotować na niewielkim ogniu.
Kiedy jabłka zmiękną przetrzeć.
Wymieszać z cukrem i podgrzać, aż się zagotują.
Gorącym przecierem napełniać słoiki, zostawiając 1 cm od góry. Zamknąć słoiki i jeszcze gorące wstawić do garnka z wodą o zbliżonej temperaturze.
Pasteryzować 25 minut w temp. 90 stop. C.
Wrzucić do rondla.
Dodać 2 - 3 łyżki wody. Przykryć i gotować na niewielkim ogniu.
Kiedy jabłka zmiękną przetrzeć.
Wymieszać z cukrem i podgrzać, aż się zagotują.
Gorącym przecierem napełniać słoiki, zostawiając 1 cm od góry. Zamknąć słoiki i jeszcze gorące wstawić do garnka z wodą o zbliżonej temperaturze.
Pasteryzować 25 minut w temp. 90 stop. C.