jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Przecier z jabłek 3

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

przecier z jabłek doskonały do naleśników

Przecier z jabłek 3

Składniki:

Przecier z jabłek 3

 

Sposób przygotowania:

Przecier z jabłek 3
Jabłka pokroić ze skórką i gniazdami nasiennymi.

Wrzucić do rondla.

Dodać 2 - 3 łyżki wody. Przykryć i gotować na niewielkim ogniu.

Kiedy jabłka zmiękną przetrzeć.

Wymieszać z cukrem i podgrzać, aż się zagotują.

Gorącym przecierem napełniać słoiki, zostawiając 1 cm od góry. Zamknąć słoiki i jeszcze gorące wstawić do garnka z wodą o zbliżonej temperaturze.

Pasteryzować 25 minut w temp. 90 stop. C.