Sposób przygotowania:
Przecieraki
Ziemniaki obrałam, umyłam i starłam na tarce o najmniejszych oczkach. Nie odsączałam ich, ani nie odciskałam. Dodałam jajko i mąkę, dokładnie wymieszałam. Masa powinna być dość gęsta, żeby kluski nie rozpadały się podczas gotowania. W dużym rondlu zagotowałam wodę, posoliłam ją i wlałam do niej trochę oleju. Zamaczałam we wrzątku łyżkę, odcinałam nią z masy kluski i kładłam je na wrzącą wodę. Kiedy kluski wypłynęły na powierzchnię, gotowałam je na wolnym ogniu jeszcze około 5 minut. Łyżką cedzakową wyjęłam bezpośrednio na talerze. Podałam z „torebkowym” sosem pieczeniowym przygotowanym według przepisu na opakowaniu.
zbysiowa
edytaha
Hihihi, Madziu, mój Kubuś stał nad garnkiem i głośno przełykał ślinę, aż nie mógł się przez to odezwać :D
Netka
edytaha
Dzięki Netko, my też takie bardzo lubimy :)
katarzynka455
edytaha
To fatalnie Katarzynko, Twój ślubny robi złą robotę :(
A na następne przecieraki zapraszam do mnie :)