Sposób przygotowania:
Przekąska kibica i nie tylko
Ciasto Filo rozłożyć na stolnicy. Na ciasto wyłożyć plasterki szynki, kładąc jeden obok drugiego. Należy ułożyć je tak, aby zostawić wolne boki.
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posypać po szynce. Szczypiorek posiekać. Także posypać po przygotowywanej przekąsce. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zwinąć ciasto w rulon.
Pokroić w mniejsze kawałki. Połączyć w miarę potrzeby wykałaczkami.
Przełożyć na brytfannę, piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok. 15-18 minut, aż ser się roztopi.
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posypać po szynce. Szczypiorek posiekać. Także posypać po przygotowywanej przekąsce. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zwinąć ciasto w rulon.
Pokroić w mniejsze kawałki. Połączyć w miarę potrzeby wykałaczkami.
Przełożyć na brytfannę, piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok. 15-18 minut, aż ser się roztopi.