BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1404]

Przekąska z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta, szybka w przygotowaniu ależ jakże smaczna przekąska z ciasta francuskiego. Przekąska składająca się z warzyw i parówki cienkiej. Smakuje dużym i małym łasuchom.

Przekąska z ciasta francuskiego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Przekąska z ciasta francuskiego

 

  • ciasto francuskie 2 op,
  • papryka czerwona 1 szt,
  • pomarańczowa 1 szt,
  • pieczarki 200 g,
  • ser żółty 200 g,
  • parówki 15 szt,
  • białka 2,

Sposób przygotowania:

Przekąska z ciasta francuskiego
Warzywa oczyścić, obrać, umyć i osuszyć, następnie pokroić w słupki - paski a pieczarki w pół plasterki.

Ciasto rozwinąć , pokroić w kwadraty.

Na każdym ułożyć pokrojone warzywa ,zwinąć w rulon .

Rulony ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia .

Każdy posmarować rozbełtanym białkiem.

Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec do zrumienienia na złoty kolor około 20 - 30 minut.

Podawać z keczupem albo z sosem czosnkowym. 
Przekąska z ciasta francuskiego
Papryki oczyścić, umyć i osuszyć i pokroić w paski, ser pokroić w paski, pieczarki oczyścić i pokroić w pół plastry
Przekąska z ciasta francuskiego
Ciasto rozwinąć i pokroić w kwadraty, na każdym kwadracie ułożyć warzywa
Przekąska z ciasta francuskiego
Zwinąć w rulon, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
Przekąska z ciasta francuskiego
Piec w nagrzanym piekarniku około 20 -30 minut, do zrumienienia się ciasta