Sposób przygotowania:
Przekąska z ciasta francuskiego
Warzywa oczyścić, obrać, umyć i osuszyć, następnie pokroić w słupki - paski a pieczarki w pół plasterki.
Ciasto rozwinąć , pokroić w kwadraty.
Na każdym ułożyć pokrojone warzywa ,zwinąć w rulon .
Rulony ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia .
Każdy posmarować rozbełtanym białkiem.
Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec do zrumienienia na złoty kolor około 20 - 30 minut.
Podawać z keczupem albo z sosem czosnkowym.
Ciasto rozwinąć , pokroić w kwadraty.
Na każdym ułożyć pokrojone warzywa ,zwinąć w rulon .
Rulony ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia .
Każdy posmarować rozbełtanym białkiem.
Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec do zrumienienia na złoty kolor około 20 - 30 minut.
Podawać z keczupem albo z sosem czosnkowym.