Sposób przygotowania:
Przekąska z gruszki
Umytą gruszkę obrać i i usunąć gniazda nasienne . Dodać listek kafiru lub skórkę z cytryny , miód zalać wodą . Gotować 10 minut . Przecedzić wywar i do włożyć 2 ćwiartki gruszki - gotować 5 minut ( gruszka ma być twarda ).
Pozostałą część gruszki pokroić w drobną kostkę .Rozgrzać olej i wrzucić gruszkę . Obsmażać mieszając pół minuty . Posolić i posypać wybraną przyprawą i jeszcze chwilę smażyć mieszając .Gruszka ma lekko zmięknąć i przejść smakiem przyprawy .
Nakładać na ryżowe wafle i podawać z napojem gruszkowym do popicia - ostudzone .
Pozostałą część gruszki pokroić w drobną kostkę .Rozgrzać olej i wrzucić gruszkę . Obsmażać mieszając pół minuty . Posolić i posypać wybraną przyprawą i jeszcze chwilę smażyć mieszając .Gruszka ma lekko zmięknąć i przejść smakiem przyprawy .
Nakładać na ryżowe wafle i podawać z napojem gruszkowym do popicia - ostudzone .