Przekąska z łososiem i ozdobnym jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smakuje do kanapek lub do barszczu białego

Przekąska z łososiem i ozdobnym jajkiem

Składniki:

Przekąska z łososiem i ozdobnym jajkiem

 

  • 4 kromki chleba pełnoziarnistego
  • jajko
  • śmietankowy serek kremowy
  • kilka plastrów wędzonego łososia
  • drobno posiekany szczypiorek i kilka piórek do dekoracji
  • sól morska
  • pieprz
  • majonez

Sposób przygotowania:

Przekąska z łososiem i ozdobnym jajkiem
1. Jajko gotować tak, żeby żółtko było półmiękkie. Studzić, obrać ze skorupek i kroić w plasterki. 2. Kromki chleba pełnoziarnistego grubo posmarować serkiem śmietankowym. Posmarowaną stroną kłaść na szczypiorku i lekko docisnąć. Na kromkach ze szczypiorkiem układać łososia, a następnie plasterki jajka. Oprószyć solą i pieprzem do smaku. Dekorować kleksami majonezu i piórkami szczypiorku.Dobrze schłodzić w lodówce.

Tagi:

jajko chleb jajka