Sposób przygotowania:
Przekąska z sera
Masło utrzeć z serem i bryndzą na jednolitą masę. Doprawić do smaku solą. Z masy serowej uformować gruby wałek, zawinąć go w folię aluminiową, włożyć na 2 godziny do lodówki. Cytrynę sparzyć, skórkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Orzechy drobno posiekać. Dymkę obrać, pokroić w krążki. Część natki posiekać. Wymieszać z zieleniną. Łyżkę odłożyć. Resztę utrzeć z 2 łyżkami oliwy, żółtym serem i orzechami, doprawić solą, białym pieprzem i sokiem z cytryny. Rozłożyć na półmisku, posypać krążkami dymki. Masę serową pokroić w grube plastry. Ułożyć na zieleninie, posypać zmielonym czarnym pieprzem. Udekorować listkami natki, pozostałą zieleniną i skórką z cytryny. Skropić oliwą.