Sposób przygotowania:
Przekąska ze śledziami
Płaty śledzia osuszyć papierowy ręcznikiem , pokroić na kawałki ok 4-5 cm. Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na połówki. Natkę pietruszki posiekać drobniutko. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, oprószyć solą i odstawić na pół godziny. Odcisnąć cebulę.
Do cebuli dodać natkę pietruszki, majonez, wymieszać, doprawić do smaku pieprzem. Cebulę wyłożyć na półmisek, ułożyć śledzie, na śledzie połówki jajek.Jajka oprószyć mieloną papryką.
Do cebuli dodać natkę pietruszki, majonez, wymieszać, doprawić do smaku pieprzem. Cebulę wyłożyć na półmisek, ułożyć śledzie, na śledzie połówki jajek.Jajka oprószyć mieloną papryką.