dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Śledzie z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Śledzie w occie i w oleju z cebulką i przyprawami.

Śledzie z cebulką

Składniki:

Śledzie z cebulką

 

  • 1/2 kg płatów śledziowych solonych
  • 1/2 kg płatów śledziowych w occie
  • 1/2 kg cebuli
  • 1/4 papryki
  • olej lub oliwa
  • sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe

Sposób przygotowania:

Śledzie z cebulką
Śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w pół plasterki. Paprykę kroimy w małe kawałki. Układamy na półmisku warstwę śledzi solonych, następnie cebulę, śledzie w occie, cebulę i ponownie śledzie w solone, cebula, śledzie w occie i cebula. Na wierzch posypujemy cebulą, papryką i przyprawiamy. Całość spryskujemy olejem. Smacznego.