aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

przekładaniec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny przekładaniec, polecam

przekładaniec

Składniki:

przekładaniec

 

  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki cukru
  • 10 jajek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 400 ml kremówki
  • 300-400 g truskawek
  • polewa

Sposób przygotowania:

przekładaniec
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ucieramy z cukrem, na gładką puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym żółtku i dalej ucieramy. Dodajemy przesianą makę z proszkiem do pieczenia i miksujemy. Ciasto przelewamy na dużą blachę do pieczenia, wyłożoną papierem do pieczenia i pieczmy ok 40-50 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu wyciągamy i gdy biszkopt nam ostygnie, przekrawamy wzdłuż na 3 części. Kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy do niej kawałki truskawek, mieszamy. Taką kremówką z truskawkami przekładamy biszkopty. Ostatni biszkopt polewamy polewą i ja rozsmarowujemy.

Tagi:

jajko jajka