misiabe

misiabe

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Przekładaniec budyniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Nietypowe ciasto o cudownym smaku.

Przekładaniec budyniowy

Składniki:

Przekładaniec budyniowy

 

  • 1/3 kostki masła
  • 3 łyżki cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  • 2 jajka
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego
  • 1 opakowanie budyniu czekoladowego
  • 300 g serka homogenizowanego

Sposób przygotowania:

Przekładaniec budyniowy
Cukier utrzeć z masłem i jednym jajkiem. Dodać mąkę zmieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Dno tortownicy wyłożyć ciastem zostawiając niewielki brzeg. Budyń śmietankowy ugotować zgodnie z przepisem, ostudzić i wylać na ciasto. Drugie jajko wymieszać z serkiem i budyniem czekoladowym. Wyłożyć delikatnie na budyń śmietankowy. Wstawić do piekarnika na około 40 minut. Po wystudzeniu można polać polewą czekoladową. Smacznego!!

Tagi:

jajko jajka