gosiczek821

gosiczek821

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Przekładaniec z bakłażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Nadzienie do bakłażanów jest boskie:)

Przekładaniec z bakłażana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Przekładaniec z bakłażana

 

 

Sposób przygotowania:

Przekładaniec z bakłażana
Bakłażany pokroić wzdłuż na cienkie plastry,(razem ze skórą)każdy posolić.W tym czasie,posiekać śliwki,orzechy,czosnek przecisnąć przez praskę,posolić popieprzyć połączyć z majonezem(ja nie dodaję całego słoiczka,troszkę zawsze zostaje)nadzienie ma być gęstawe nie rzadkie.wszystko bardzo dokładnie gnieciemy widelcem.Bakłażany wycieramy ręcznikiem kuchennym z powstałej przez sól wody i obsmażamy z obu stron na oliwie.Mają być rumiane.Następnie plasterek bakłażana smarujemy nadzieniem małą płaską łyżeczką,przykrywamy następnym plastrem...czynność powtarzać.Mniej więcej żeby jeden taki przekładaniec przypominał połowe bakłażana.NIEBO W GĘBIE!
Przekładaniec z bakłażana
Użyłamdwuch rodzajów bakłażana ten jest łagodniejszy wsmaku
Przekładaniec z bakłażana
To drugi rodzaj bardziej intensywny
Przekładaniec z bakłażana
a to nadzienie,pychota..
Przekładaniec z bakłażana
Danie prosto z ukrainy