mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Przekładaniec z biszkopcikami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne, kremowe ciasto z biszkopcikami

Przekładaniec z biszkopcikami

Składniki:

Przekładaniec z biszkopcikami

 

  • biszkopt
  • 3 szkl. mleka
  • kostka masła
  • 1 duży budyń smietankowy
  • 4 łyżki cukru
  • opakowanie biszkopcików lub delicji
  • biała i ciemna czekolada
  • 1 szkl. kawy z cukrem do nasączenia

Sposób przygotowania:

Przekładaniec z biszkopcikami
Biszkopt przekrawam na połowę. Każdy blat biszkoptu nasączam dokładnie zimną, posłodzoną kawą. W połowie szklanki zimnego mleka rozrabiam proszek budyniowy z cukrem, resztę mleka doprowadzam do zagotowania. Do gotującego się mleka wlewam mieszankę budyniową, mieszam i gotuję na niewielkim ogniu aż całość zgęstnieje. Miękkie masło ucieram na puszystą masę, dodaję po łyżce zimny, ugotowany budyń i dalej ucieram. Na nasączony biszkopt wykładam 1/4 kremu, na to układam biszkopciki, zakrywam 1/2 kremu i przykrywam drugim blatem. Wierzch smaruję pozostałym kremem. Dekoruję czekoladą. Wstawiam do lodówki.