czekoladka145

czekoladka145

Szef Kuchni
[Przepisów: 80]

Przekładaniec z bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jest to prosty i bardzo smaczny deser-ciasto.

Przekładaniec z bitą śmietaną

Składniki:

Przekładaniec z bitą śmietaną

 

  • 1 opakowanie biszkoptów
  • 1 budyń waniliowy
  • 2 szklanki śmietany kremówki
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 4 krople aromatu waniliowego

 

 

 

Sposób przygotowania:

Przekładaniec z bitą śmietaną
Budyń przygotować wg przepisu (z mniejszą ilością mleka). Śmietanę ubić z cukrem i aromatem waniliowym.Brzoskwinie odsączyć na sicie i pokroić w plasterki.Na dnie salaterki ułożyć warstwę budyniu,na niej położyć biszkopty i brzoskwinie.Przykryć warstwą bitej śmietany i znowu biszkopty,brzoskwinie oraz budyń.Warstwy powtarzać tak aby na wierzchu była śmietana.Deser wstawić na 2 godziny do lodówki. Można dla urozmaicenia dodać bakalie lub owoce jeszcze inne,a mnie smakuje z kokosankami czyli bezikami kokosowymi.

Tagi:

biszkopt