Sposób przygotowania:
Przekładaniec z lina na omlecie
Pokroić lina na odpowiednie porcje po 100g, lub na porcje po 50g, wtedy dajemy 2 kawałki na 1 osobę. Przyprawić solą i pieprzem. Na wierzchu położyć pokrojone w plastry borowiki, wcześniej lekko obsmażone i owinąć wszystko liśćmi szpinaku, również lekko podsmażonymi. Piec 15 minut w temperaturze ok 100°C Sos: Podgrzewamy śmietankę i dodajemy ser, doprawiamy sos do smaku. Możemy nalać go do kieliszka, aby zwiększyć efekt, wtedy każdy sam decyduje, czy chce sos czy nie. Możemy dodać więcej lub mniej sera, w zależności od tego czy wolimy łagodniejszy czy wyrazisty sos. Smazymy omlet, a następnie rozcinamy go tak, aby mieć dlugą tasiemkę i zwijamy, na nim układamy rybę. Możemy udekorować danie oliwą zmieszaną z posiekaną pietruszką
Na zdjęciu prezentuje się sos w postaci pianki z syfonu pod ciśnieniem. Jak pisałem, jest to praca konkursowa i musiała być bardziej efektowna, ale wariant z pianką jest oczywiście nieobowiązkowy
Na zdjęciu prezentuje się sos w postaci pianki z syfonu pod ciśnieniem. Jak pisałem, jest to praca konkursowa i musiała być bardziej efektowna, ale wariant z pianką jest oczywiście nieobowiązkowy
elzbieta8960
k.tyczynski
elzbieta8960
Senqa