Sposób przygotowania:
Przekładany murzyn
Wodę zagotować dodać margarynę kakao i cukier.Kiedy przestygnie ,dodać mąkę żółtka i proszek do pieczenia. Z białek ubić pianę i wymieszać z resztą.Piec 30 minut w tem 180 stopni. Po upieczeniu ciasto przekroić na dwie części.
Masa
Śmietanę ubić z cukrem.Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie. Tężejącą galaretkę dodawać do ubitej śmietany ciągle ucierając.
Do formy włożyć część ciasta posmarować masą i zakryć drugą częścią ciasta. Górę polać polewą .
Masa
Śmietanę ubić z cukrem.Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie. Tężejącą galaretkę dodawać do ubitej śmietany ciągle ucierając.
Do formy włożyć część ciasta posmarować masą i zakryć drugą częścią ciasta. Górę polać polewą .