laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Przekładany murzyn

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świąteczne wypieki gorąco polecam

Przekładany murzyn

Składniki:

Przekładany murzyn

 

  • kostka margaryny
  • szkl cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 1/2 szkl wody
  • 2 szkl mąki
  • 5 jajek
  • łyżka proszku do pieczenia
  • Masa
  • pół litra śmietany
  • 10 łyżek cukru
  • 2 galaretki
  • szkl wody

 

Sposób przygotowania:

Przekładany murzyn
Wodę zagotować dodać margarynę kakao i cukier.Kiedy przestygnie ,dodać mąkę żółtka i proszek do pieczenia. Z białek ubić pianę i wymieszać z resztą.Piec 30 minut w tem 180 stopni. Po upieczeniu ciasto przekroić na dwie części.
Masa
Śmietanę ubić z cukrem.Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie. Tężejącą galaretkę dodawać do ubitej śmietany ciągle ucierając.
Do formy włożyć część ciasta posmarować masą i zakryć drugą częścią ciasta. Górę polać polewą .

Tagi:

jajko jajka