Sposób przygotowania:
Przystawki w cieście francuskim
Wyjmujemy płaty ciasta francuskiego i pozostawiamy do rozmrożenia, ale nie całkowitego, pamiętamy, że ma być jeszcze chłodne. Kalafior i brokuły gotujemy najlepiej oddzielnie. Do wody na brokuły dodajemy soli, do tej na kalafior po równo soli i cukru. Można od biedy razem, wtedy sól i trochę mniej cukru. Odpalamy piekarnik na 210 stopni co by zdążył nam się nagrzać. Jak już się nam warzywka podgotują (uważamy by nie rozgotować), to cyk je na sitko i niech sobie parują. My siekamy bardzo drobno czosnek (może być praska) i trzymamy go w pobliżu. Jak nam już płaty ciasta odtajały, rozwałkowujemy je ostrożnie na cieniutkie płaty i kroimy na trójkąty. Na trójkąt trochę czosnku i różyczka brokułów, albo kwiatek kalafiora (ale wtedy już bez czosnku). Zawijamy prezenciki, na blachę i 20 minut i są gotowe. Ostrożnie ze spożywaniem bo nadzienie jest bardzo gorące zaraz po wyjęciu z piekarnika i se język można poparzyć (True Story)