Sposób przygotowania:
Pseudo kebab z kurczakiem
Pierś z kurczaka oczyszczamy, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na 10 minut. W tym czasie płuczemy dokładnie sałatę i pomidora. Ogórki kroimy na ćwiartki lub w ósemki, pomidora w połowy talarków, cebulę w bardzo cienkie plasterki. Do jogurtu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pierś z kurczaka smażymy dokładnie na rozgrzanym oleju. Pod koniec doprawiamy przyprawą do drobiu. Kroimy w cienkie plastry. Bułki do kebaba opiekamy w tosterze przez 2 minuty, po chwili nacinamy wzdłuż dłuższego boku. Smarujemy w środku odrobiną majonezu. Układamy plasterki cebuli i pomidora. Posypujemy sałatą, na którą kładziemy plasterki piersi z kurczaka. Na wierz dajemy konserwowego ogórka i polewamy całość sosem czosnkowym. Podajemy od razu po przygotowaniu.