Sposób przygotowania:
Pstrąg łososiowy z nutą trawy cytrynowej
Filety pstrąga umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Jeśli zaistnieje konieczność usunąć ości.
Przyprawić solą, pieprzem, tymiankiem, trawą cytrynową oraz skropić sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzać oliwę.
Filet układać skórą w dół, smażyć ok. 2 min, odwrócić. Za pomocą łopatki zdjąć skórę. Smażyć kolejne 2 minuty na drugiej stronie. Na końcu dodać masło i kapary, dusić ok. 5 minut.
Podawać np. z kaszą bulgur i sałatką.
Przyprawić solą, pieprzem, tymiankiem, trawą cytrynową oraz skropić sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzać oliwę.
Filet układać skórą w dół, smażyć ok. 2 min, odwrócić. Za pomocą łopatki zdjąć skórę. Smażyć kolejne 2 minuty na drugiej stronie. Na końcu dodać masło i kapary, dusić ok. 5 minut.
Podawać np. z kaszą bulgur i sałatką.
Magdalena88
Marika-
Hrabina w kuchni
Zdjęcie piękne nie jest, ale jak serwuję obiad nie mam czasu robić "ustawek", jednak mam nadzieję że rybka będzie smakować :)
Hrabina w kuchni
To nic, jeszcze nadrobisz :)