aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Pstrąg łososiowy z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

pyszny pstrąg łososiowy z koperkiem i plasterkami suszonego czosnku. Polecam wszystkim taką rybkę, smakuje wybornie.

Pstrąg łososiowy z koperkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pstrąg łososiowy z koperkiem

 

  • 1 filet pstrąga łososiowego,
  • 2 łyżki masła,
  • suszony koperek,
  • kilka plasterków suszonego czosnku,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Pstrąg łososiowy z koperkiem
Filet pstrąga łososiowego umyć pod zimną wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym. Oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Posypać suszonym lub świeżym koperkiem i ułożyć plasterki suszonego lub świeżego czosnku. Rozpuścić masło na patelni. Ułożyć filety, skórą do patelni. Przykryć pokrywką lub siatką- taką, żeby nie pryskało. Smażyć na małym ogniu ok. 7-10 minut.  
Pstrąg łososiowy z koperkiem
ukladamy rybke na rozpuszczonym maselku na patelni
Pstrąg łososiowy z koperkiem
posypujemy koperkiem i ukladamy plasterki czosnku
Pstrąg łososiowy z koperkiem
smazymy okolo 10 minut, tak by miesko było usmazone

Tagi:

pstrąg