Sposób przygotowania:
Pstrąg łososiowy z jabłuszkiem dla malca
Ziemniaczek wyszorować i ugotować w skórce we wrzątku ze szczyptą soli. Odcedzić. Przygotowując pstrąga łososiowego w wersji dla dorosłych odłożyć kawałek mięsa ryby równej dziecięcej porcji. Dokładnie sprawdzić czy w rybie nie ma ości. Przygotować większy kawałek folii aluminiowej, tak żeby potem można było zamknąć w nim wszystkie składniki. Rybkę przełożyć na folię aluminiową i lekko opruszyć pieprzem. Ćwiartkę jabłuszka oczyścić z gniazda nasiennego i położyć na folii aluminiowej posypując szczyptą majeranku. Ćwiartkę cebulki obrać i położyć obok kawałka ryby i jabłuszka. Cebulka nawet jeśli nie przypadnie maluchowi smakowo do gustu, to jednak zostawi wspaniały aromat, dlatego nie należy z niej rezygnować. Dodać ziemniaczki. Wszystko polać łyżką oliwy z oliwek. Szczelnie zawinąć i włożyć do nagrzanego piekarnika na 15 minut. Przed podaniem zdjąć skórkę z ziemniaczków i jabłka.