Sposób przygotowania:
Pstrąg łososiowy z sosem kokosowym i pak choi
Pstrąga myjemy, osuszamy dokładnie, lekko solimy i pieprzymy. Cebule kroimy w pól plasterki. Z kapusty pak choi odkrawamy zielone liście. Dolną twardszą część kroimy w kostkę, a liście w paski. Na patelni lub woku rozgrzewamy łyżkę oliwy wrzucamy wyciśnięty przez praskę czosnek, imbir i pokrojone drobno chilli , dodajemy cebulę i pokrojoną kostkę pak choi ( bez liści) – smażymy 5 minut. Do warzyw dodajemy koncentrat pomidorowy i cukier i przesmażamy jeszcze 2 minuty. Wlewamy mleko kokosowe – gotujemy 5 minut. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki. Pstrąga smażymy na patelni po około 3-6 minuty z każdej strony w zależności od stopnia wysmażenia. Pstrąga serwujemy z sosem i ryżem jaśminowym.