Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Pstrąg tęczowy łososiowy smażony na maśle

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pstrąg tęczowy łososiowy jest tak samo pyszny co tradycyjny łosoś. Obie ryby nie lubią bogactwa przypraw i długiego smażenia.

Pstrąg tęczowy łososiowy smażony na maśle

Składniki:

Pstrąg tęczowy łososiowy smażony na maśle

 

  • 2 płaty pstrąga tęczowego łososiowego
  • pieprz cytrynowy (może być zwykły plus sok z cytryny)
  • sól

Doatkowo:

Sposób przygotowania:

Pstrąg tęczowy łososiowy smażony na maśle

Ryba:

Pstrąg tęczowy łososiowy smażony na maśle
Dzięki mące ryba będzie delikatnie chrupiąca.

Rybę należy umyć i pokroić na mniejsze kawałki.

Każdą część oprószyć (obustronnie) solą oraz pieprzem cytrynowym i i kolejno obtoczyć w mące.
Nadmiar maki - strzepać.

Smażenie:

Pstrąg tęczowy łososiowy smażony na maśle
Rybę najlepiej smażyć na średnim ogniu i delikatnie ją zarumienić.

Rybę smażyć na rozgrzanym maśle.

Najpierw ułożyć ją skórą do dołu i po kilku minutach przełożyć na drugą stronę.

Smażyć kolejne 2-3 minuty.


Tagi:

ryba danie