Sposób przygotowania:
Smażony pstrąg na cytrynowym groszku
Przygotować marynatę z 1/3 szklanki oleju, pokruszonego listka Kafiru i soku z cytryny ( odrobinę soku zostawić do doprawienia groszku). Umyte i osuszone filety z pstrąga zalać marynatą i zostawić na 20 minut. Groszek odcedzi zostawiając kilka łyżek zalewy. W garnuszku rozpuścić 1 łyżkę masła. Wrzucić groszek. Podgrzać i doprawić do smaku solą , sokiem z cytryny i cukrem. Filety wyjąć i dobrze osuszyć kuchennymi ręcznikami papierowymi ( usunąć kawałki listka Kafiru i pestki cytryny). Posolić , posypać pieprzem . Oprószyć mąką . Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na nim na rumiano filety z pstrąga . W ostatnim momencie smażenia dodać masło. Podawać układając filet na warstwie groszku .