Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 401]

Pstrąg na Ziołach z Patelni

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smażony pstrąg z chrupiącą skórką, chuda ryba z dodatkiem aromatycznych ziół.

Pstrąg  na  Ziołach  z  Patelni

Składniki:

Pstrąg na Ziołach z Patelni

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg na Ziołach z Patelni
► Pstrągi oprószyć solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny i natrzeć ziołami / odstawić na 120 minut do lodówki /. ► Rybę obtoczyć w rozkłóconym jajku, na patelni rozgrzać masło i smażyć około 5 minut z każdej strony. Można na przykład podawać z warzywami.