iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pstrąg na cyrtynową nutę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Smażony chrupiący pyszny pstrąg. Do tego piękny aromat skórki z cytryny. Polecam o każdej porze roku .

Pstrąg na cyrtynową nutę

Składniki:

Pstrąg na cyrtynową nutę

 

  • 2 pstrągi

 

 

 

 

 

  • olej

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg na cyrtynową nutę
Pstrąga myjemy osuszamy . Mąki mieszamy z sobą na dużym talerzu. Cytrynę dobrze myjemy osuszamy i ścieramy skórkę na tarce , nie ścieramy białej części cytryny. Starta skórkę dodajemy do maki . Pstrąga solimy w środku i na zewnątrz.

Obtaczamy go w wcześniej przygotowanych mąkach.Na patelni rozgrzewamy olej z dodatkiem masła klarowanego. Smażymy pstrąga z obu stron na złoto. Podajemy z pieczywem lub frytkami.