Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Pstrąg z pieca z masłem, pietruszką i koprem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pstrąg pieczony w całości z dużą ilością natki pietruszki, koperku i masła. Tak przygotowana ryba wychodzi soczysta i bardzo aromatyczna.

Pstrąg z pieca z masłem, pietruszką i koprem

Składniki:

Pstrąg z pieca z masłem, pietruszką i koprem

 

  • 2 pstrągi tęczowe w całości, patroszone
  • 1 duży pęczek natki pietruszki
  • 1 duży pęczek kopru
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżeczki soli
  • pieprz czarny świeżo zmielony

Sposób przygotowania:

Pstrąg z pieca z masłem, pietruszką i koprem

Przygotowanie pstrągów:

Pstrąg z pieca z masłem, pietruszką i koprem
Pstrągi w trakcie nadziewania masłem i ziołami

Ryby umyć, dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym. W nacięcia włożyć po jednej łyżce masła i po połowie pęczka kopru i natki.

Pieczenie:

Pstrąg z pieca z masłem, pietruszką i koprem
Pstrąg w całości przed upieczeniem w piekarniku

Z wierzchu natrzeć ryby solą i posypać obficie pieprzem. Spiąć wykałaczkami, aby masło się nie wydostawało nadmiernie na zewnątrz. Piec w 175 stopniach przez 30 minut.

Życzę smacznego!


Tagi:

pstrąg dania