WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Omlet na jogurcie naturalnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Puszysty biszkopt z dwóch jajek, z ubitą pianą z białek. Dodałam do niego mąkę kukurydzianą i jogurt naturalny.

Omlet na jogurcie naturalnym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Omlet na jogurcie naturalnym

 

Sposób przygotowania:

Omlet na jogurcie naturalnym

ETAP 1:

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać żółtka i zmiksować do połączenia składników. Dodać mąkę pszenną i kukurydzianą, proszek do pieczenia i jogurt naturalny. Zmiksować na jednolitą masę.

Na patelni roztopić masło i wlać masę jajeczną. Smażyć na rumiano i przełożyć na drugą stronę. Znów smażyć na rumiano. Zdjąć na talerz i pokroić na kawałki.

Podawać np. z dżemem.

Omlet na jogurcie naturalnym
Omlet w trakcie smażenia na patelni na maśle
Omlet na jogurcie naturalnym
Masa jajeczna po zmiksowaniu wylana na patelnię
Omlet na jogurcie naturalnym
Obie mąki, proszek do pieczenia i jogurt dodane do masy
Omlet na jogurcie naturalnym
Żółtka dodane do ubitej piany z białek z solą

Tagi:

omlet jajka dania