justynkag

justynkag

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 68]

Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Delikatne mięso ryby z masłem czosnkowym smakuje wyśmienicie. Dopełnieniem dania będzie dodatek ulubionych ziemniaków i surówki.

Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym

Składniki:

Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym
Odciąć głowę i ogon z pstrąga, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Oprószyć rybę wewnątrz solą i pieprzem. Zrobić masło czosnkowe: wymieszać masło z posiekanym czosnkiem i tymiankiem. Wysmarować środek pstrąga, skropić sokiem z cytryny. Zawinąć w folię aluminiową. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i zapiekać pstrąga przez 25 minut.

Tagi:

pstrąg