lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pstrąg zapiekany w foli aluminiowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ryba była smaczna wole jednak pieczona w dzwonka na patelni :)

Pstrąg zapiekany w foli aluminiowej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pstrąg zapiekany w foli aluminiowej

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg zapiekany w foli aluminiowej
Rybę umyłam oczyściłam natarłam sola w środku i na wierzchu posypałam delikatnie pieprzem. Pokroiłam plasterki masła które dałam do środka ryby dosyć sporo . Plasterki cytryny dałam do środka ryby na przemian masło cytryna.Skropiłam cytryna na wierzchu ryby . Przełożyłam na folie aluminiową i zawinęłam pstrągi tak aby zbytnio folia nie dotykała ich żeby nie przykleiła do nich . Piekłam koło godziny w 170 stopniach wystarczy 40 minut właściwie ale ja potem odchyliłam folie i przypiekam troszkę pstrągi . Podawałam z ziemniakami i sałatka z pomidora ale idealnie można wpasować go we frytki polecam .
Pstrąg zapiekany w foli aluminiowej
Przygotowujemy daw pstrągi sól masło i cytrynę
Pstrąg zapiekany w foli aluminiowej
Umyte pstrągi nacieramy sola morska w srodku i na zewnatrz wkladamy dosyć sporo masleką do srodka i 2-3 plasterki cytryny
Pstrąg zapiekany w foli aluminiowej
Pstrągi zawijamy w folie aluminiowa i do pieca pieczemy koło godzinki sprawdzajac czy juz doszły piekłam w 170 stopniach

Tagi:

ryba ryby pstrąg