Pstrągi w kminku

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przygotować marynatę z osku z cytryny wymieszanego z olejem, solą, pieprzem, szczyptą

Pstrągi w kminku

Składniki:

Pstrągi w kminku

 

  • 4 małe pstrągi
  • 4 gałązki pietruszki
  • 4 plastry cebuli
  • sokz  1 cytryny
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • odrobina cukru
  • 1/4 łyżeczki kminku

Sposób przygotowania:

Pstrągi w kminku
Przygotować marynatę z osku z cytryny wymieszanego z olejem, solą, pieprzem, szczyptą cukru oraz kminku. Umyte, osuszone i wypatroszone ryby włożyć na 2 godz do marynaty. Kilkakrotnie obrócić. Po wyjęciu z zalewy ułożyć na tacce, a do srodka każdej ryby włożyć po gałązce pietruszki i po plstrze cebuli. Upiec na grillu, pamiętając o obracaniu aby się zrumieniły.
Pstrągi można również przyrządzać w marynatach słodkich, np. miodowej, obłożone płatkami migdałów.

Tagi:

pstrąg