Sposób przygotowania:
Pâté z kaczych wątróbek
Wątróbki namocz na ok 2 godziny w mleku. Masło roztop na patelni, zeszklij na nim cebulę oraz czosnek oraz oberwane listki tymianku. Do podsmażonej cebuli dodaj odsączone z mleka wątróbki i smaż przez około 5-10 minut. Po tym czasie wlej na patelnię whisky, wymieszaj dokładnie i duś na małym ogniu do miękkości. Gotową wątróbkę zestaw z ognia, dopraw do smaku solą i pieprzem, przełóż do miski blendera i zmiksuj na gładką pastę. Pastę wątróbkową przełóż do miseczek ( ja potrzebowałam dwóch). 4 łyżki masła roztop dodaj do niego kilka listków świeżego tymianku i polej tym masłem pastę w miseczkach. Wstaw do lodówki na 30 minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Moje to korniszony, żurawina i razowa bagietka
edytaha
kontakt1982
dziękuję za miłe słowa :),zawsze staram sie zachęcić zdjęciem do spróbowania danego przepisu, ja fanką wątróbek nie jestem ale muszę się przyznać że wcinałam kromeczki ze smakiem :p
edytaha
No to u mnie poszłoby jeszcze szybciej z wcinaniem, bo wątróbkę uwielbiam :)