SUPERPRZEPIS

Ptysie faszerowane pasztetem :

  • 2
         
ocena: 5/5 głosów: 7
Ptysie faszerowane pasztetem :

Szybka, efektowna .przystawka Można nadziewać różnymi pastami.Zawsze przed Świętami lub imprezami kupuję w prywatnej piekarni puste ptysie

Składniki:

Ptysie faszerowane pasztetem :

 

  • 6 ptysi
  • 2 plastry pasztetu
  • 2 kopiaste łyżki majonezu
  • korniszon do dekoracji
  • papryka czerwona marynowana do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Ptysie faszerowane pasztetem :
Pasztet utrzeć z majonezem . Nadziewać ptysie .Udekorować .Wierzchy ptysi wsadzić dekoracyjnie w masę z pasztetu. Można robić farsz ze smażonej lub pieczonej ryby, pieczonego lub gotowanego drobiu, pieczonych mięs , zmielonych wędlin i co tam komu przyjdzie do głowy.