Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Ptysie z bitą śmietaną 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pyszniutkie ptysie z bitą śmietaną.

Ptysie z bitą śmietaną 3 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ptysie z bitą śmietaną 3

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ptysie z bitą śmietaną 3
Do garnuszka wlać wodę,wrzucić margarynę i szczyptę soli.Zagotować.Wsypać mąkę i ciągle ucierać do powstania jednolitego ciasta.Lekko ostudzić.Następnie wbić kolejno jajka i miksować.Masę przełożyć do worka cukierniczego i wyciskać na blachę z papierem do pieczenia ptysie.Piec ok 20-30 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu i ostudzeniu przekroić na połówki. Schłodzoną śmietanę zmiksować z cukrem pudrem i śmietan fixem na puszystą masę.Czekoladę rozpuścić.Rozkrojone ptysie napełnić bitą śmietaną.Przykryć wierzch ptysia.Wierzch oblać czekoladą.
Ptysie z bitą śmietaną 3
Do garnuszka wlac wodę i margarynę ze szczyptą soli.
Ptysie z bitą śmietaną 3
Po wymieszaniu wbic jajka i zmiksowac do uzyskania jednolitej masy
Ptysie z bitą śmietaną 3
Przełożyć do worka cukierniczego i wyciskać na blachę
Ptysie z bitą śmietaną 3
Po wystudzeniu i przekrojeniu ptysis nadziać bitą śmietaną