Ptysie ze słonym nadzieniem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

polecam,są smaczne;-))))))

Ptysie ze słonym nadzieniem

Składniki:

Ptysie ze słonym nadzieniem

 

  • 12 upieczonych ptysi
  • 600 g farszu
  • 150 g sera z przerostem pleśni
  • 200 g sera twardego
  • lub twarogu kremowego
  • 250 ml śmietanki 30%
  • pieprz
  • 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich

 

Sposób przygotowania:

Ptysie ze słonym nadzieniem
Ostudzone ptysie przekroić na pół. Nałożyć łyżką farsz do jednej połówki ciasta i przykryć górną częścią. Zmiksowane farsze można nakładać do ptysiów, wyciskając je z rękawa cukierniczego. Sery zemleć, schłodzoną śmietankę ubyć na sztywno. Połączyć z serami i orzechami. Doprawić farsz szczyptą pieprzu i nadziewać nim ptysie.

Tagi:

sery ser ptysie