Sposób przygotowania:
Pucharek truskawkowy z miętą
Czekoladę ścieramy na grubych oczkach tarki. Około 10 listków mięty drobniutko siekamy.
Schłodzoną śmietanę ubijamy , dodajemy cukier puder.
Do ubitej śmietany dodajemy posiekaną miętę i startą czekoladę, mieszamy łyżką.
Na dno pucharka kładziemy część pokrojonych truskawek, przykrywamy 3/4 bitej śmietany,
następnie brzegi pucharka wykładamy listkami mięty i dopełniamy resztą śmietany.
Po wierzchu rozkładamy pozostałe truskawki i posypujemy startą czekoladą.
Schłodzoną śmietanę ubijamy , dodajemy cukier puder.
Do ubitej śmietany dodajemy posiekaną miętę i startą czekoladę, mieszamy łyżką.
Na dno pucharka kładziemy część pokrojonych truskawek, przykrywamy 3/4 bitej śmietany,
następnie brzegi pucharka wykładamy listkami mięty i dopełniamy resztą śmietany.
Po wierzchu rozkładamy pozostałe truskawki i posypujemy startą czekoladą.