Sposób przygotowania:
Najzdrowszy dwukolorowy deser
Kaszę przelać na sitku wrzącą wodą, przełożyć do wrzącej wody, gotować 10 minut. Wlać 1/2 szklanki mleka, gotować jeszcze ok. 8 minut.
Szpinak zmiksować blenderem z 50 ml mleka, dodać wraz z miodem do gorącej ugotowanej kaszy, dobrze wymieszać. Przełożyć do 4 niedużych słoiczków. Ostudzić.
Do miski wlać kefir, dodać miód i czerwoną porzeczkę, zmiksować blenderem. Wlać na wierzch ostudzonej kaszy.
Szpinak zmiksować blenderem z 50 ml mleka, dodać wraz z miodem do gorącej ugotowanej kaszy, dobrze wymieszać. Przełożyć do 4 niedużych słoiczków. Ostudzić.
Do miski wlać kefir, dodać miód i czerwoną porzeczkę, zmiksować blenderem. Wlać na wierzch ostudzonej kaszy.
SylaUla