Habibi & Cats

Habibi & Cats

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 324]

Pudding jabłkowo-bananowy z masą krówkową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taki pudding można podać jako samodzielny deser albo jako dodatek do naleśników, gofrów, racuszków, bułeczek, suchych ciast lub biszkopcików.

Pudding jabłkowo-bananowy z masą krówkową Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pudding jabłkowo-bananowy z masą krówkową

 

  • Jabłka (obrane i pokrojone) 750g
  • Banany (mocno dojrzałe) 1/2 kg
  • Masa krówkowa w puszce 400g
  • Budyń waniliowy bez cukru 1 op.

Sposób przygotowania:

Pudding jabłkowo-bananowy z masą krówkową
Jabłka obrać pokroić w cząstki, wyciąć gniazda nasienne, zalać szklanką wody, nakryć i rozgotować.

Do musu jabłkowego dodać masę krówkową z puszki i dokładnie wymieszać.

Banany obrać, zmiksować i dolać do reszty składników. Dosypać proszek budyniowy i, stałe mieszając trzepaczką, gotować aż całość zgęstnieje.

Gorącą masę przelać do niewielkich słoiczków (na jedną porcję), szczelnie zakręcić i odstawić snem do góry, pozostawiając do ostygnięcia.

Przechowywać w lodówce.
Pudding jabłkowo-bananowy z masą krówkową
Oczyszczone, pokrojone jabłka rozgotować na mus.
Pudding jabłkowo-bananowy z masą krówkową
Dojrzałe słodkie banany zmiksować na mus.
Pudding jabłkowo-bananowy z masą krówkową
Masę krówkową wymieszać z gorącym musem jabłkowym i musem bananowym.
Pudding jabłkowo-bananowy z masą krówkową
Dosypać proszek budyniowy, wymieszać i zagotować, stale mieszając, aż zgęstnieje.
Pudding jabłkowo-bananowy z masą krówkową
Pudding przelać do słoiczków i po zakręceniu odstawić dnem do góry.