Sposób przygotowania:
Pudding jabłkowo-bananowy z masą krówkową
Jabłka obrać pokroić w cząstki, wyciąć gniazda nasienne, zalać szklanką wody, nakryć i rozgotować.
Do musu jabłkowego dodać masę krówkową z puszki i dokładnie wymieszać.
Banany obrać, zmiksować i dolać do reszty składników. Dosypać proszek budyniowy i, stałe mieszając trzepaczką, gotować aż całość zgęstnieje.
Gorącą masę przelać do niewielkich słoiczków (na jedną porcję), szczelnie zakręcić i odstawić snem do góry, pozostawiając do ostygnięcia.
Przechowywać w lodówce.
Do musu jabłkowego dodać masę krówkową z puszki i dokładnie wymieszać.
Banany obrać, zmiksować i dolać do reszty składników. Dosypać proszek budyniowy i, stałe mieszając trzepaczką, gotować aż całość zgęstnieje.
Gorącą masę przelać do niewielkich słoiczków (na jedną porcję), szczelnie zakręcić i odstawić snem do góry, pozostawiając do ostygnięcia.
Przechowywać w lodówce.