Sposób przygotowania:
Marchewkowe naleśniki z serem i warzywamiETAP 1:
Jajka ubić z solą, wlać wodę, mleko, sok pomidorowy, olej, dodać pure z marchewki i mąkę.
ETAP 2:
Wszystko razem dokładnie zmiksować, odłożyć na pół godziny.
ETAP 3:
Farsz
Na oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę, ostudzić.
ETAP 4:
Do miski włożyć przeciśnięte przez praskę ziemniaki i ser. Dodać startą na tarce o dużych otworach marchewkę, podsmażoną cebulę i majeranek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
ETAP 5:
Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki, posmarować farszem.
ETAP 6:
Zwinąć w ruloniki, obtoczyć w bułce tartej i ze wszystkich stron lekko zrumienić na rozgrzanym oleju.