WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Czekoladowy pudding jaglany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybki w przygotowaniu, smaczny i bardzo zdrowy krem kakaowy z kaszy jaglanej. Idealny do naleśników, na kanapki i jako deser.

Czekoladowy pudding jaglany

Składniki:

Czekoladowy pudding jaglany

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowy pudding jaglany

Kasza

Czekoladowy pudding jaglany
Kaszę jaglaną gotujemy na miękko na mleku.

Przepłukaną kaszę jaglaną przekładamy do garnka z grubym dnem, zalewamy mlekiem i dosypujemy cukier. Gotujemy na wolnym ogniu, aż zmięknie i wchłonie mleko.

Kakao

Czekoladowy pudding jaglany
Do kaszy dodajemy masło i kakao i blendujemy.

Po ugotowaniu kaszy dodajemy do niej łyżeczkę masła i kakao. Blendujemy na jednolitą masę i przekładamy do miseczki. Możemy doprawić cukrem wg smaku.