Sposób przygotowania:
Soczysty schab z piekarnikaETAP 1:
![Soczysty schab z piekarnika Soczysty schab z piekarnika](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/soczysty-schab-z-piekarnika-448737.jpg)
Wodę w garnku zagotować, zdjąć z ognia, włożyć mięso na 5 minut.
ETAP 2:
![Soczysty schab z piekarnika Soczysty schab z piekarnika](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/soczysty-schab-z-piekarnika-448738.jpg)
Następnie natrzeć solą i pieprzem.
ETAP 3:
![Soczysty schab z piekarnika Soczysty schab z piekarnika](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/soczysty-schab-z-piekarnika-448739.jpg)
Do miski włożyć wszystkie przygotowane składniki marynaty, wymieszać.
ETAP 4:
![Soczysty schab z piekarnika Soczysty schab z piekarnika](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/soczysty-schab-z-piekarnika-448740.jpg)
Mięso obtoczyć w marynacie, ułożyć w naczyniu, przykryć i włożyć do lodówki na całą noc.
ETAP 5:
![Soczysty schab z piekarnika Soczysty schab z piekarnika](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/soczysty-schab-z-piekarnika-448741.jpg)
Przed pieczeniem mięso przełożyć do rękawa foliowego, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, nakłuć w kilku miejscach wykałaczką i wstawić na 1 godzinę do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
ETAP 6:
![Soczysty schab z piekarnika Soczysty schab z piekarnika](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/soczysty-schab-z-piekarnika-448742.jpg)
Po upływie pół godziny przeciąć folię, oblać powstałym sosem i pozostawić w piekarniku, aby mięso nabrało rumianego koloru.