Sposób przygotowania:
Soczysty schab z piekarnikaETAP 1:
Wodę w garnku zagotować, zdjąć z ognia, włożyć mięso na 5 minut.
ETAP 2:
Następnie natrzeć solą i pieprzem.
ETAP 3:
Do miski włożyć wszystkie przygotowane składniki marynaty, wymieszać.
ETAP 4:
Mięso obtoczyć w marynacie, ułożyć w naczyniu, przykryć i włożyć do lodówki na całą noc.
ETAP 5:
Przed pieczeniem mięso przełożyć do rękawa foliowego, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, nakłuć w kilku miejscach wykałaczką i wstawić na 1 godzinę do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
ETAP 6:
Po upływie pół godziny przeciąć folię, oblać powstałym sosem i pozostawić w piekarniku, aby mięso nabrało rumianego koloru.