Sposób przygotowania:
Soczysty schab z piekarnikaETAP 1:

Wodę w garnku zagotować, zdjąć z ognia, włożyć mięso na 5 minut.
ETAP 2:

Następnie natrzeć solą i pieprzem.
ETAP 3:

Do miski włożyć wszystkie przygotowane składniki marynaty, wymieszać.
ETAP 4:

Mięso obtoczyć w marynacie, ułożyć w naczyniu, przykryć i włożyć do lodówki na całą noc.
ETAP 5:

Przed pieczeniem mięso przełożyć do rękawa foliowego, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, nakłuć w kilku miejscach wykałaczką i wstawić na 1 godzinę do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
ETAP 6:

Po upływie pół godziny przeciąć folię, oblać powstałym sosem i pozostawić w piekarniku, aby mięso nabrało rumianego koloru.