Sposób przygotowania:
Pudding jaglany z jagodami i truskawkami
1. Kaszę należy opłukać dokładnie na sitku. Następnie wrzucić ją na lekko posolony wrzątek z dodatkiem laski wanilii. Gotować do miękkości (ok. 15-18 minut w zależności od chłonności ziaren) - kasza powinna wchłonąć większość wody, ale jeżeli to konieczne, odsączyć nadmiar wody, który został po ugotowaniu. Laskę wanilii wyjąć i zachować. 2. Laskę wanilii przekroić wzdłuż, wyjąć nasionka i dodać je do kaszy. Banana umyć, obrać i pokroić na kawałki, dodać do kaszy (jeżeli chcemy wzbogacić deser o masło orzechowe, dodać je do masy teraz). Zmiksować na gładką masę stopniowo dodając mleko. 3. Przygotowany pudding rozłożyć do miseczek/pucharków, wstawić do lodówki na minimum godzinę do schłodzenia. 4. Truskawki i jagody umyć, osączyć na sicie. Truskawki pokroić na cząstki. Schłodzony pudding posypać obficie owocami i oprószyć cukrem trzcinowym.