Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pudliszkowa - fasolowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo zdrowa zupka z różnymi warzywami

Pudliszkowa - fasolowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pudliszkowa - fasolowa

 

  • 1 szklanka nakrapianej fasolki
  • 5 ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 0,5 pora
  • 3 łyżeczki koncentrat pomidorowy Pudliszki
  • olej
  • kostka rosołowa
  • szczypiorek
  • przyprawy

 

Sposób przygotowania:

Pudliszkowa - fasolowa
Fasolkę (ja mam suszoną z własnego ogrodu - biała w czerwone plamki) dzień wcześniej zalewamy zimną wodą i odstawiamy na noc. Następnego dnia odlewamy tą wodę i garnek napełniamy świeżą - nastawiamy na gaz. Po 15 minutach od zagotowania się wody dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pokrojoną w plasterki marchewkę, dodajemy również kostkę rosołową, nieco soli i pieprzu. Por kroimy w talarki, a cebulę w ćwierćplasterki, następnie podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, po czym dodajemy koncentra Pudliszki i mieszamy. Stopniowo dodajemy wywar z zupy, po czym całosć przelewamy do garnka z gotującymi się warzywami (warzywa powinny być już na wpół miękkie). Nastepnie całość doprawiamy do smaku i gotujemy do czasu az ziemniaki i fasolka będą całkiem miękkie. Gotową zupę podajemy na talerze, a całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem
Pudliszkowa - fasolowa
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki....
Pudliszkowa - fasolowa
Ziemniaki kroimy w niewielką kostkę, a marchewkę w cienkie plasterki.
Pudliszkowa - fasolowa
Por kroimy w talarki, a cebulę w ćwierćplasterki, następnie podsmażamy na niewielkiej ilości oleju,